Zondag 7 oktober Veteranentoernooi

Op zondag 7 oktober zal BC Argus wederom een husseltoernooi binnen de Bossche Badminton Federatie (BBF) gaan organiseren Graag nodigen wij alle badmintonners uit, die zin hebben in een gezellig onderling Toernooi, waarbij meedoen belangrijker is dan winnen!!

Dit toernooi is bedoeld voor dames en heren die 35 jaar of ouder zijn. Ben je jonger, dan kan je toch meedoen als het toernooi niet volgeboekt is.

Lees meer

 

 

 

De badmintoninstapweken

Ook dit jaar Heeft BC Argus weer de badminton instapweken. Daarbij krijgen geïnteresseerden uitleg over de spelregels en training. Daarbij speel je ook wedstrijden met en tegen de leden van BC Argus. 
Dit is een mooie kans om kennis te maken met deze snelle racketsport. Meedoen is gratis. Een racket en het spelmateriaal worden kosteloos ter beschikking gesteld. Ook de training is gratis. Kan je nu niet instappen, dan mag je altijd kosteloos 3 maal kennis komen maken met ons en onze sport. 

Kids zomerbadminton

Ieder jaar organiseert BC Argus voor de jeugd een eigen instapmoment. Dit is een jeugdclinic die mede word verzorgd vanuit CHESP. Dit is een landelijk bekende trainer die de kinderen enthousiast maakt voor bewegen en de badmintonsport in het bijzonder. We sluiten deze jeugdclinic af met een ouder kind toernooi.

Kennismaken is meedoen!

Wil je met onze jeugdafdeling meespelen,  bel dan naar 06-13465477, of mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Als je mee wil spelen met de senioren op een van onze avonden bel naar 06-21844302, of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken... Wil je kennismaken met rolstoelbadminton of wil je op donderdagochtend badminton spelen? Bel dan met Frans Jacobs, contactpersoon van deze afdeling op nummer 0413-296200. Natuurlijk kan je ook gewoon op een van onze speelavonden of speelochtend binnenlopen om mee te doen. Er is altijd wel iemand om jouw vragen te beantwoorden! 

Wie en wat zijn wij?

Badmintonclub Argus is een actieve badmintonvereniging in Heeswijk-Dinther. Leden komen ook uit Nistelrode, Loosbroek en Vorstenbosch. We zijn een vereniging met om en nabij de 110 leden. We spelen met zowel de jeugd als met de senioren in competitieverband. Binnen de Bossche Badminton Federatie (B.B.F). De meeste leden spelen recreatief badminton op onze vaste maandagavond of op de donderdagochtend in Sporthal De Zaert. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken en de sfeer te proeven bij BC ARGUS.  We organiseren ook activiteiten buiten het spelen van badminton. Zo hebben we jaarlijks een feestavond en houden we een gezellige activiteit om elkaar ook buiten de sport te leren kennen. We organiseren door het jaar heen ook enkele gezelligheidstoernooien met een ludiek karakter gevolgd door een afsluiting met een hapje en drankje tijdens de nazit.
Ook voor onze jeugdleden organiseren we activiteiten buiten het badminton om.
Hoewel de sport op nationaal niveau nooit een “grote’ sport is geworden geeft deze snelle racketsport veel speelplezier. Het is een sport die technisch al vrij snel opgepakt kan worden. De verdieping zit natuurlijk in het aanleren van het tactische deel om wedstrijden te kunnen winnen. Badminton is al vanaf jonge leeftijd te spelen. Daarnaast is gebleken is dat het tot op hoge leeftijd mogelijk is deze sport te blijven beoefenen.

Veilig sporten.

BC Argus wil een veilige omgeving bieden aan haar leden en onze jeugdleden in het bijzonder. Zo geven we trainingen aan onze jeugdbegeleiders, bijvoorbeeld In de cursus ‘Omgaan met gedragsproblemen in de sport’. Hierbij worden handvaten hoe te handelen binnen praktijksituaties als het even niet loopt zoals gewenst. Kinderen en jongeren ervaren meer plezier in sport en bewegen en leren sneller als er op een passende manier training/les wordt gegeven. Daarnaast hanteren we de gedragsregels zoals die zijn opgesteld door NOC/NSF.   Ook vragen we, iedere 2 jaar voor  al onze jeugdbegeleiders een VOG aan.

Hoe lang duurt het seizoen?

We spelen altijd vanaf de schoolvakanties tot aan de schoolvakanties.  Hierdoor spelen we het langst van alle verenigingen in Heeswijk-Dinther. We kennen geen winterstop. De jeugdafdelingen spelen niet in de bekende vakanties zoals herfst-, kerst- carnaval- en voorjaarsvakantie. Sporthal de Zaert is enkele weken gesloten vanwege activiteiten rondom carnaval. Het verenigingsjaar van BC Argus loopt van 1augustus tot 31juli.

Contributie

Jeugd tot ± 12 jaar € 105 op jaarbasis (incl. kosten training)
Jeugd tot ± 18 jaar € 105 op jaarbasis (incl. kosten training)
Vanaf 18 jaar € 140 op jaarbasis (excl. Kosten training en/of competitie)

Training

BC Argus biedt training aan tegen een kleine vergoeding. Deze training is op maandagavond en vindt plaats tussen 20:30 en 22:30 in 3 blokken. Elk blok duurt 40 minuten Een blok voor de training van beginners/recreanten en een blok voor de training van gevorderden/competitie spelers. Deze blokken worden om de week gewisseld.

Blok 1 (van 20.30 tot 21.10 uur) beginnende spelers/recreanten
Blok 2 (van 21.10 tot 21.50 uur) gevorderde spelers/competitiespelers
Blok 3 (van 21.50 tot 22.30 uur) gevorderde spelers/competitiespelers

Kosten training en/of competitie

Deelname aan training en/of competitie kost 40 euro per jaar. De kosten hiervan worden tegelijk met de contributie geïnd.  De kosten worden niet gestapeld. Dus deelname aan competitie en training kost niet meer dan € 40.

Automatische incasso

Contributie en kosten van training en/of deelname aan competitie worden vier maal per jaar via machtiging geïnd. Opzeggen van het lidmaatschap van BC Argus kan slechts tweemaal per jaar, te weten per 1 augustus of per 1 februari van ieder jaar. Restitutie tussentijds is niet mogelijk.  Het is een lid toegestaan om bij stoppen iemand anders tot in zijn/haar plek te laten spelen. Dit mag geen bestaand lid van BC Argus zijn. Dit is mogelijke tot 1 augustus of 1 februari.
Aan- en afmelden van het lidmaatschap en of training/competitie kan via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Speeltijden:

Maandag jeugd
Jeugd tot ± 12 jaar - maandag van 18.00 tot 19.00 uur in sporthal de Zaert (recreatief en training).
Jeugd tot ± 18 jaar - maandag van 19.00 tot 20.00 uur in sporthal de Zaert (recreatief en competitie).
Donderdag jeugd
Jeugd tot ± 12 jaar - donderdag van 18.00 tot 19.00 uur in sporthal Bernrode (training).
Jeugd tot ± 18 jaar - donderdag van 19.00 tot 20.00 uur in sporthal Bernrode (training).
Maandag senioren
Senioren vanaf 18 jaar spelen iedere week op maandag van 20.00 tot 23.00 uur in de sporthal Bernrode (recreatief, training en competitie).
Tweede (wisselende) speelavond senioren
Senioren vanaf 18 jaar spelen Tot herfstvakantie ook op donderdag van 20.00 tot 22.30 in de sporthal Bernrode (recreatief en competitie). Vanaf de paasvakantie spelen de senioren vanaf 18 jaar opnieuw op donderdag van 20.00 tot 22.00 in de sporthal Bernrode (recreatief)
Senioren vanaf 18 jaar spelen vanaf de herfstvakantie tot Pasen op vrijdag van 20.00 tot 22.30 in de sporthal Bernrode (recreatief en competitie).
Donderdag senioren en rolstoelbadmintonsport
Senioren (Overdag) donderdag van 08.45 tot 10.45 uur sporthal de Zaert (recreatief en les / training)
Hier is ook rolstoelbadminton mogelijk. Sportrolstoelen kunnen op aanvraag van BC Argus geleend worden.


Share this page